Kartoffelsuppe auf ungarische Art – Potato soup, Hungarian style

4 große Kartoffel in kleine Würfel schneiden. 1 Zwiebel schälen und hacken und in etwas Öl braun anbraten. 1 Esslöffel Paprikapulver und 125 ml Tomatenmark hinzufügen, umrühren und ebenfalls ein wenig anbraten lassen. Die Kartoffeln hinzufügen, mit 1 Liter Suppe aufgießen, Majoran hinzufügen und solange kochen bis die Kartoffeln weich ist. Etwas Sahne hinzufügen und falls nötig Pfeffer und Salz hinzufügen.

Serviervorschlag:
Die Suppe mit gerösteten Speckwürfeln garnieren.

Cut 4 large potatoes into small cubes. Peel and chop 1 onion and fry in some oil until brown. Add 1 tbsp of ground red pepper and 125 ml of tomato paste. Stir for 1-2 minutes. Add the potatoes, 1 liter of stock, some majoran and simmer until the potatoes are soft. Add a bit of cream and pepper and salt as needed.

Serving suggestion:
Garnish the soup with fried cubes of cured bacon.

By ARTiSAN


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: