Sauerrahmsuppe – Sour cream soup

3 kleine Kartoffel pro Person kochen und schälen.

1/2 Teelöffel Koriandersamen und 1/2 Teelöffel Kümmel in einem Wok kurz erhitzen. Die Gewürze in einem Mörser zerstoßen.

1 Liter Wasser zum Kochen bringen, Koriander, Kümmel, 1 Lorbeerblatt und 1 Suppenwürfel hinzufügen und kurz aufkochen.

150g Sauerrahm mit 1 Esslöffel Mehl vermengen. Die Suppe vom Herd nehmen und den Sauerrahm einrühren. Die Suppe passieren. Die Kartoffeln in kleine Stücke schneiden und hinzufügen. Je nach Bedarf pfeffern und salzen.

Serviervorschlag:
Für die, die’s scharf mögen, etwas Chilisauce einrühren. Die Suppe mit gerösteten Speckwürfeln bestreuen.

Boil 3 potatoes per person and peel them.

Dry-roast 1/2 tsp of coriander seeds and 1/2 tsp of cumin seeds in a wok. Use a mortar to grind these spices.

Bring 1 liter of water to the boil, add coriander, cummin, 1 bay leaf and 1 soup cube and boil briefly.

Mix 150 g of sour cream  with 1 tbsp. of flour. Remove the soup from the heat and slowly pour the sour cream into the soup. Mix the soup in a food processor until smooth and creamy. Cut the potatoes into small pieces and add to the soup. Add salt and pepper to taste.

Serving suggestion:
If you like it hot, add some chili sauce. Garnish the soup with fried cubes of cured meat.

By ARTiSAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: