Maiscremesuppe – Maize soup

1 Zwiebel hacken und in Butter glasig anlaufen lassen. 1 Dose Mais öffnen und zum Zwiebel hinzufügen. Mit 1 Liter Suppe aufgießen, etwas Sumac oder Zitronensaft hinzufügen und für ein paar Minuten leicht kochen. Einen Schuss Sahne untermengen, die Suppe vom Herd nehmen und passieren. Je nach Bedarf salzen und pfeffern.

Serviervorschlag:
Die Suppe mit gerösteten Maiskörnern garnieren.

Chop 1 onion and lightly fry in some butter. Open 1 tin of maize and add to the onion. Add 1 liter of stock and some sumac or lemon juice and simmer for a few minutes. Add some cream, remove the soup from the heat, and mix it in a food processor until smooth and creamy. Add salt and pepper to taste.

Serving suggestion:
Garnish the soup with toasted maize corn.

By ARTiSAN

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: