Polentasuppe mit Gemüse und Ei – Polenta soup with veg and egg

1 Stange Zitronengras in 5 cm lange Stückchen schneiden. 1/2 Lauch und 2 Karotten in dünne Scheiben schneiden. 1 Liter Suppe aufkochen und das Zitronengras und Gemüse hinzufügen und für ein paar Minuten kochen. 2 Esslöffel Polenta oder groben Gries hinzufügen. 1 Eiklar versprudeln und vorsichtig in die Suppe gießen. Umrühren. Fertig.

Serviervorschlag: Die Suppe mit etwas Chilli aufpeppen.

Cut 1 piece of lemongrass into 5 cm long pieces. Cut 1/2 leek and 2 carrots into thin slices. Bring 1 liter of soup to the boil, add the lemongrass and vegetables and boil for a few minutes. Add 2 tbsp. of polenta or coarse semolina. Whisk the egg whites of 1 egg and slowly pour into the soup. Stir. Done.

Serving suggestion: Add a bit of spice: Fresh chilli or chilli sauce.

By ARTiSAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: