Paprikas – Hühnchen in Paprikasauce – Chicken in red pepper sauce

Vorbereitung:
6 Knoblauchzehen schälen und klein hacken
1 Zitrone auspressen
Knoblauch, Zitronensaft, Olivenöl und Meersalz in einem Mörser zu einer Paste stampfen und 4 Hähnchenkeulen damit einreiben, zudecken und für mindestens eine halbe Stunde zugedeckt kalt stellen
1 großen Zwiebel schälen und klein hacken

Am Herd:
Den Zwiebel langsam in etwas Öl anbraten, bis er goldbraun ist. 1 Teelöffel Süßpaprikapulver, 1 Teelöffel scharfes Paprikapulver und 3 Esslöffel Tomatenmark hinzufügen und unter ständigem Rühren ebenfalls leicht anbraten. Mit 125 ml Weißwein ablöschen. Die marinierten Hühnchenkeulen dazu geben und das Ganze mit Wasser aufgießen, sodass die Keulen bedeckt sind. 1 Lorbeerblatt und Teelöffel Pfefferkörner hinzufügen. Langsam zugedeckt köcheln lassen bis das Fleisch durch ist. Die Flüssigkeit zwischendurch kosten und eventuell nachsalzen.

How it’s prepared:
Peel and chop 6 cloves of garlic
Squeeze 1 lemon
Grind the garlic, lemon juice, olive oil and sea salt in a mortar and marinate 4 chicken legs with the paste, cover and leave in the fridge for at least half an hour
Peel and chop 1 big onion
How it’s being cooked:
Fry the onion in a bit of oil until golden. Add 1 tsp of sweet paprika, 1 tsp of hot paprika and 3 tbsp of tomatoe paste. Stir and fry for a few seconds. Add 125 ml of white wine. Add the marinated chicken legs and add enough water so that the chicken legs are covered. Add 1 bay leave and 1 tsp of pepper corns. Simmer until the meat is done. Taste the liquid in between to make sure you have added enough salt.

By ARTiSAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: