Gurkencremesuppe – Cucumber Soup

1 Zwiebel hacken, 1 Gurke kleinwürfelig schneiden. Zwiebel in etwas Butter glasig anlaufen lassen. 1 Esslöffel Mehl hinzufügen, umrühren, mit einem Liter Suppe aufgießen und glatt rühren. Gurkenwürfel hinzufügen und solange kochen bis die Gurken weich sind. Suppe passieren, noch einmal erhitzen, etwas Zitronensaft, Dille, Pfeffer und – falls nötig – Salz hinzufügen. Vom Herd nehmen und 125g Sauerrahm einrühren.

Serviervorschlag:
Die Suppe mit frisch geschnittenem Schnittlauch bestreuen.

Chop 1 onion. Cut 1 cucumber into small cubes. Lightly fry the chopped onion in some butter. Add 1 tablespoon of flour and briefly stir, add 1 liter of stock and stir again. Add the cucumber cubes and simmer until soft. Put soup into a food processor until smooth, re-heat, add some lemon juice, dill, pepper and – if needed – salt. Move pot away from the stove and add 125g of sour cream to the cucumber soup.

Serving suggestion:
Add fresh, thinly cut chives on top of the soup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: